Bankers indtjening rammes af pensionsreform

Danske banker må forberede sig på at vinke farvel til mange af de mest velhavende kunder, når skattereformen træder i kraft til nytår.

Læs mere
Fold sammen
Bankerne har nemlig ikke tilladelse til at udbyde livrente-ordninger, så når de velhavende kunder når ratepensionsloftet på 100.000 kr. om året, bliver bankerne nødt til at sende dem videre til pensionsselskabet, forklarer Marianne Thørs, økonomisk rådgiver hos det uafhængige rådgiverselskab Kavaleriet. Det skriver dagbladet Børsen.

»Bankerne bliver ramt rigtig hårdt af loftet på de 100.000 kr. på indbetaling til ratepensioner, for de penge, der sættes ind på arbejdsgiverpensionen, går forud, så der er måske ikke meget tilovers til dem. De kan ikke lave livrenter, så de er nødt til at afgive noget forretning til pensionsselskaberne,« siger hun.

Siden 1998 har pengeinstitutternes andel af danskernes pensionsindbetalinger ligget nogenlunde stabilt på omkring 20 pct., hvis man ser bort fra formuerne i ATP, LD og SP.

De seneste tal fra 2007 viser, at danskerne havde ca. 370 mia. pensionskroner placeret hos bankerne, hvilket er knap en fordobling de seneste 10 år.