Bankers bestyrelsesmedlemmer konflikter med EU-krav

Ud af de 20 største pengeinstitutter herhjemme er det kun bestyrelserne i de fem, der går fri i forhold til de nye krav fra EU, der indføres i forbindelese med implementeringen af det såkaldte kapitalkravsdirektiv.

Foto: BORIS ROESSLER
Helt specifikt konflikter 36 bestyrelsesmedlemmer i de undersøgte banker med de nye krav. Det viser en gennemgang foretaget af Finanswatch.

Som regelsættet ser ud nu, så bliver det sådan, at et bestyrelsesmedlem i en bank kun må bestride enten én direktørpost kombineret med to bestyrelsesposter eller samlet fire bestyrelsesposter. I særlige tilfælde vil Finanstilsynet kunne give dispensation, så det samlede antal af bestyrelsesposter kan nå op på fem. Hos Danske Bank er der flere velkendte navne, der får problemer med at leve op til de nye regler.

»Der er en række ganske prominente navne på listen, blandt andet Danske Banks formand Ole Andersen, bankens næstformand Niels Bjørn Christiansen, til daglig CEO i Danfoss, og Mærsks repræsentant i bestyrelsen, nordmanden Trond Westlie,« skriver Finanswatch.

/ritzau/FINANS