Bankernes tab på landbrugskrisen når 1,8 mia. kr.

Det er langt fra kun ude på gårdene, at landbrugskrisen kan mærkes. Ifølge nationalbankens seneste balancestatistik kostede problemerne i landbruget sidste år bankerne 1,8 mia. kr.

Vi er meget nervøse for landbrugets fremtid. Derfor reserverer vi også et meget stort beløb i vores regnskab til at modvirke sådan en situation. Det eneste problem, vi har på vores udlånsbog, er landbrug, siger topchef i Jyske Bank, Anders Dam. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det skriver Børsen.

Tabene hos bankerne svarer til 2,6 pct. af udlånene og fordeler sig med 58 pct. på øvrige lån og 42 pct. på kassekreditter.

Netop kassekreditter har været medvirkende til, at pengeinstitutterne gennem det sidste år rent faktisk har øget långivningen til landbrugssektoren. Trækket på kassekreditter er således øget med 850 mio. over de seneste 12 måneder.

Hos Jyske Bank, der i regnskabet for første kvartal af 2016 måtte nedskrive for 228 mio. kr. alene på landbrug, ser man ingen bedring forude for sektoren.

»Vi er meget nervøse for landbrugets fremtid. Derfor reserverer vi også et meget stort beløb i vores regnskab til at modvirke sådan en situation. Det eneste problem, vi har på vores udlånsbog, er landbrug,« sagde topchef i Jyske Bank, Anders Dam, til Børsen i forbindelse med regnskabet.