Bankerne vil skære 2.400 arbejdspladser

Krisen kradser i bankerne, der regner med at skulle skære 2.400 medarbejdere væk i løbet af 2013.

Landets banker skal spare, og det kommer til at koste tusinder af arbejdspladser i branchen i 2013, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

En undersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening viser ifølge avisen, at bankerne forventer at skære 2.400 stillinger væk mod 1.300 sidste år. Dermed kommer det samlede antal ansatte i bankerne ned på omkring 40.000.

- Tendensen er, at hver gang tre går på pension, skal der måske kun ansættes en, og det er bestemt ikke slut endnu. Jeg forventer, at det vil blive ved på den måde i hvert fald et par år endnu, siger Mariane Dissing, der er administrerende direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening til avisen.

Ifølge undersøgelsen er det især de mindre banker, der kommer til at skære i antallet af ansatte. Ifølge Jan kondrup, der er direktør i Lokale Pengeinstitutter, skyldes det, at hovedparten af bankfusionerne sidste år var mellem mindre banker.

- De fusioner, der var i 2012, var primært mellem mindre pengeinstitutter, og derfor er det ikke overraskende, at man ytrer en forventning om færre ansatte end ellers, når man skal tilpasse sig med de overlap af filialer og stabsfunktioner, der er i den forbindelse, siger Jan Kondrup.

Finansforbundets formand Kent Petersen beklager udviklingen.

- Det er klart, at mange banker kigger på deres omkostninger og trimmer dem, så de passer til markedet, som fortsat er relativt afdæmpet, men jeg er bekymret over, at der er tale om om så stor reduktion, for tallet virker voldsomt, og det betyder, at de medarbejdere, der er tilbage, skal løbe stærkere, siger Kent Petersen til Jyllands-Posten.

BNB