Bankerne skal betale af i bonusser

En EU-bankrapport foreslår, at bankerne betaler deres gæld af i bonusser, der ellers ville blive annulleret, hvis banken krakkede.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En EU-bankrapport foreslår, at bankerne betaler deres gæld af i bonusser, der ellers ville blive annulleret, hvis banken krakkede. Dermed optrapper Europa kampen for mod bankfolkenes høje lønninger og vilde bonusordninger. Det skriver Financial Times.

Der vil tirsdag komme forslag til reformer for langsigtede løntiltag samt omlægning af bankernes handelsaktiviteter, for at gøre bankerne mere sikre. Forslagene er udarbejdet af Liikanen-Kommissionen, der blev oprettet for godt et år siden af EU-kommisær Michel Barnier til at lave en uafhængig gennemgang af bankernes tidligere beslutninger.

Ordningen, hvor banker bruger bonusser til at afdrage gæld, blev også brugt i 2009 af de britiske banker Royal Bank of Scotland og Lloyds Banking Group, da den britiske regering indførte restriktioner på bonusser, der udbetales i kontanter eller aktier.

Mere omstridt er dog Liikanens opfordring til Europas største banker om at oprette en særskilt enhed til at håndtere bankernes handelsaktiviteter. Bankerne skal dog have en vis størrelse, for at indgå i det nye forslag og have mellem 15-20 pct. af den samlede balance placeret i handelsaktiver.

I forbindelse med de nylige diskussioner fremstår Storbritannien endeligt klar til at ændre på landets bankstruktur, hvilket også blev forsøgt udført sidste år.