Banker tvinger kunder til at vælge bankens egen ejendomsmægler

Selvom det er et brud på loven, presser bankernes medarbejdere deres kunder til at vælge bankens egen ejendomsmæglerkæde. Regeringen opfordrer kunderne til at klage.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom danske bankkunder har ret til selv at vælge, hvilken ejendomsmægler der skal sælge deres bolig, tvinger bankernes medarbejdere kunder til at sælge boligen gennem bankens egen ejendomsmæglerkæde. Og det er et klokkeklart brud på loven.

Det skriver Jyllands-Posten.

Jan Schøtt-Petersen, som er formand for Danske Boligadvokater, ryster på hovedet over bankernes håndtering af deres kunders boligsalg.

»Det må bankerne ikke. Der er frit ejendomsmæglervalg, og det er uhyre betænkeligt, at bankerne ikke lever op til lovgivningen,« siger han til avisen.

Problemet er ifølge Jyllands-Posten stigende, fordi boligpriserne i mange år er faldet i flere steder i landet. Mange sælger derfor deres bolig med et tab og har brug for et lån i deres bank for at komme videre, hvilket gør dem til sårbare kunder.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) opfordrer bankkunder til at klage for på den måde at opdrage bankerne til at lade deres medarbejdere vide, at kunderne har frit ejendomsmæglervalg.