Banker tjener godt på forsikringer mod død og kritisk sygdom

Vi bliver rigere, og de små banker har stor succes med at få private til at tegne gruppelivsforsikringer, hvor de sikrer familiens økonomi ved kritisk sygdom, død og tab af erhvervsevne.

Den stigende velstand og formue hos danskerne får mange familiefædre og mødre til at forsikre sig en ekstra gang mod kritisk sygdom, tab af erhvervsevne eller for det tilfælde, at en af familiens forsørgere dør, skriver Politiken.

I dag har ikke færre end 160.000 danskere tegnet en privat gruppeforsikring gennem en af de 64 lokale banker, der samarbejder med pensionsvirksomheden PFA om at tilbyde kunderne den slags private gruppeordninger. Alene i Ringkjøbing Landbobank har op modhalvdelen af kunderne i dag privattegnede gruppeforsikringer.

Har I indtryk af, om der er nogen af jeres kunder, som i forvejen havde en eller anden form for gruppelivsdækning, men som nu forsikrer sig en ekstra gang?

»Det er der helt sikkert. Der er flere af dem, som har tegnet en forsikring, der har flere ordninger. Og der er også flere, der er sikret gennem deres arbejdsgiver«, siger Bent Naur, direktør i Ringkjøbing Landbobank og formand for Lokale Pengeinstitutter, samarbejdsorganet for de 64 lokale banker.

»Det her er et område, som er i betydelig vækst. Når økonomien bliver lidt bedre, bliver der overskud til at tænke på at sikre de efterladte«, siger Ben Naur.

Er der nogen, som overforsikrer sig?

»Man gennemgår jo kundens forsikringer under et. Men det et valg, hvor meget man synes, et liv er værd. Man kan ikke som i andre forsikringer være overforsikret. Man får beløbene udbetalt, for hver forsikring man har«, siger Bent Naur, som ikke er i tvivl om, at gruppelivsordningerne er blevet en alvorlig konkurrent til de traditionelle livsforsikringer.

»De her ordninger er markant mere fordelagtige, end hvis man går alene ud og tegner en livsforsikring. Det er for det meste en billigere løsning end de traditionelle livsforsikringer«, siger Bent Naur.

Direktør for Lokale Pengeinstitutter, Jan Kondrup, siger: »Med PFA-samarbejdet får medlemmerne attraktive, billige produkter, som efterspørges af mange kunder, og som kan fastholdes ved skift af pengeinstitut inden for kredsen uden afgivelse af nye helbredsoplysninger«.

PFA udbyder også den slags privattegnede gruppelivsordninger i samarbejde med storbanker som Jyske Bank og Spar Nord. Johannes P. Bøggild, pressechef i PFA, oplyser, at antallet af den slags privattegnede gruppeordninger i PFA er steget til 325.000. En stigning på godt 25 procent fra 2000 og frem til 2007. Det betyder dog ikke, at gruppelivsordninger er blevet en privat sag for danskerne. PFA kan også notere en markant stigning i pensionsbaserede gruppelivsordninger:

»Kunderne er blevet opmærksomme på, at de vil have det sikkerhedsnet, der ligger i den her type forsikringer. Det er et stort velstandstab, man kan opleve ved tab af erhvervsevne og kritisk sygdom, hvis man ikke er opmærksom på det«, siger Johannes P. Bøggild.

Kilde: Politiken