Banker overvejer indlånsrente på nul procent

Flere banker overvejer, at sænke renten på kundernes indlånskonti til nul procent.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere banker overvejer helt at opgive at tilskrive renter på kundernes indlånskonti, så opsparingen forrentes med et stort nul. Den lave rente presser bankerne så meget, at nogle af dem nu overvejer helt at fjerne renten fra kundernes indlånskonti.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Bankerne er presset på profitten, når der kommer masser af penge ind, mens det er svært at få dem ud. Og med de lave renteniveauer, vi ser nu, er det absolut ikke umuligt, at indlånsrenterne kan falde endnu mere og ende med nulrente på indlån, vurderer professor i finansiering på Copenhagen Business School Jesper Rangvild.

Det er Jyske Bank, der har meldt ud, at den overvejer at nulstille indlånsrenten, hvilket vil føre til, at kundernes opsparing vil blive mindre værd. Dog vil det reelt ikke betyde det store for privatkundernes økonomi, da de fleste lønkonti allerede er på nul pct.

Derfor er det signalværdien fra Jyske Bank, der har størst betydning, da det vil provokere mange kunder. Danske Bank, Nordea og Nykredit har umiddelbart meldt ud, at de ikke ønsker at følge Jyske Bank. Sydbank ser til gengæld også en mulighed for nulrenter.

Danske Bank understreger, at den fokuserer på konkurrencedygtige pakker til kunderne, ligesom Nykredit også ønsker at bruge renten konkurrencemæssigt. Desuden er renten allerede så lav, at kunderne næsten intet tjener på deres indlånskonti.

- Bankernes udfordring er, at der ikke er ret meget at sænke, da renterne i forvejen er meget lave. Derfor vil jeg heller ikke vurdere, at der er ret meget at hente i forhold til indtjening, anslår aktiestrateg i Formuepleje Otto Friedrichsen