Banker øjner brexit-guld: Danmark kan kapre lukrativ forretning fra London

Danmark har allerede en solid position inden for kapitalforvaltning med et stærkt fagligt miljø og efterspurgte produkter, men potentialet er langt større, påpeger branchen.

»Med brexit åbner der sig et vindue, som vi bør forsøge at udnytte,« siger Ulrik Nødgaard, direktør i Finansrådet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har åbnet sig en gylden mulighed for at udbygge den meget attraktive industri for kapitalforvaltning i Danmark, efter at briterne stemte nej til EU, skriver Finans.

Det mener bankernes interesseorganisation, Finansrådet, og investeringsbranchen, fordi nej?et får de store internationale banker til at se sig om efter andre steder i EU at placere deres forretninger.

»Med brexit åbner der sig et vindue, som vi bør forsøge at udnytte,« siger Ulrik Nødgaard, direktør i Finansrådet, til Finans.

Danmark har allerede en solid position inden for kapitalforvaltning med et stærkt fagligt miljø og efterspurgte produkter, men potentialet er langt større, påpeger branchen. Det kræver dog en justering af skattereglerne.

Investeringsbranchen har gennem årene forsøgt at overbevise politikerne om, at Danmark kan vinde stort på at justere skattereglerne, som i praksis afholder udenlandske detailkunder og visse institutionelle kunder fra at benytte danske investeringsfonde. Men hidtil uden held.

»Landene vælger selv, om de vil styrke deres positioner gennem gode rammevilkår eller underminere dem. Desværre har Danmark indtil nu valgt det sidste,« siger Anders Klinkby, adm. direktør i Investeringsfondsbranchen.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen ønskede onsdag ikke over for Finans at svare på, om han vil arbejde for at tiltrække flere finansielle job til Danmark, mens skatteminister Karsten Lauritzen ikke vil kommentere sagen, før Erhvervsbeskatningsudvalgets arbejde fremlægges til august.