Banker håber på milliardgevinst ved DONG-notering

De investeringsbanker, som skal hjælpe DONG Energy på børsen, kan se frem til at skulle dele op til 1 mia. kroner.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da DONG Energy annoncerede, hvad der kan blive danmarkshistoriens største børsnotering, var der nok en bankchef eller to, som begyndte at glæde sig. De investeringsbanker, som hjælper DONG Energy på børsen, kan nemlig se frem til at skulle dele op til 1 mia. kroner, skriver Børsen.

Nicholas Rohde er indehaver af Niro Invest, og han ser det som mest sandsynligt, at det bliver den bank, der kan levere den bedste kombination af distributionsnetværk, navn, finansielstyrke og analysekapacitet på olie- og energiområdet.

»Alt efter, hvordan børsnoteringen bliver slået sammen, så tjener bankerne typisk tilsammen på den gode side af 1 pct. af den værdi, som selskabet bliver noteret til på børsen,« siger Nicholas Rohde til Børsen.

Eksperter vurderer, at der hurtigt kan komme fem-seks investeringsbanker i toppen, hvor tre kunne være de udenlandske banker som Goldman Sachs, Morgen Stanley og J.P. Morgan Chase. De nordiske banker, som kommer til at konkurrere om tjansen, bliver højest sansyndligt SEB, Nordea, Carnegie og Danske Bank ifølge Børsen.