Banker bremser NKTs opkøb

Priserne på virksomheder er helt i bund i øjeblikket, og industrikonglomeratet NKT Holding ville gerne udnytte muligheden til at foretage opkøb, men bankerne siger nej.

Læs mere
Fold sammen
For at sikre sin finansiering har NKT i øjeblikket trukket næsten ekstraordinært meget på sine kreditlinjer hos bankerne, men penge til opkøb kan virksomheden ikke låne. Det skriver dagbladet Børsen onsdag.

»Vi har øget vores træk på vores committed credit lines (allerede opnåede kreditlinjer, red.) for at sikre vores finansiering. Det er ganske svært at låne penge på rimelige vilkår i øjeblikket. Vi har derfor også revurderet vores tilgang til akkvisitioner. Det er ikke muligt at opnå finansiering til opkøb i øjeblikket, og vi ønsker heller ikke at øge vores gæld,« siger Thomas Hofman-Bang, administrerende direktør i NKT Holding.

Kreditfolkene har taget magten
NKT-chefen understreger, at det i dag er kreditfolkene i bankerne, der har taget magten.

Tidligere var det de mere kundevendte funktioner i bankerne, der betød mest, men nu er bankerne meget fokuserede på at kunne hente pengene hjem.

NKT består af fire forretningsområder, elkabler i NKT Cables, rengøringsmaskiner Nilfisk-Advance, fleksible olieborerør i NKT Flexibles og en række udviklingsselskaber under forretningsområdet NKT Photonetics, som var den forretningsenhed, der i sin tid fødte chipproducenten Giga, der blev solgt til amerikanske Intel for 10 mia. kr.