Banken er stadig en klods om benet på Alm. Brand

Alm. Brand lander et overskud på 174 millioner kroner i tredje kvartal på trods af et endnu et millionunderskud i bankforretningen. Stormen i september koster forsikringsselskabet mellem 120 og 140 millioner kroner.

Foto: Torkil Adsersen
Alm. Brand fastholder forventningerne til hele året, efter et tredje kvartal, der giver koncernen et overskud på 174 millioner kroner.

Endnu en gang er resultatet tynget af bankforretningen, som giver et minus på 103 millioner kroner. Det betegnes som »ikke tilfredsstillende.«

Bankforretningen er opdelt i en fortsættende forretning og en del, som er under afvikling. De fortsættende bankaktiviteter giver et underskud på tre millioner kroner trukket ned af nedskrivninger på 18 millioner kroner, mens afviklingsforretningen har et minus på 100 millioner kroner fordelt på et resultat på 25 millioner og nedskrivninger på 75 millioner kroner.

Forsikringsaktiviteterne giver et overskud på 266 millioner kroner - 38 millioner kroner bedre end i samme kvartal sidste år.

Stormen i september vurderes at komme til at koste Alm. Brand mellem 120 og 140 millioner kroner, skriver selskabet. Derudover var kvartalet præget af meget få vejrligsskader, hvilket giver forsikringsselskabet lavere skadeudgifter end ventet.

Alm. Brand fastholder forventningen om et resultat før tab og nedskrivninger på 550 millioner kroner. Banken vedtes at give et minus på 100 millioner kroner - før nedskrivninger.