Bankdirektører risikerer fængsel

Der er udsigt til længere fængselsstraffe, hvis de 16 sigtede i den omfattende sag om kursmanipulering med aktier fra Vestjysk Bank og obligationer fra det krakkede ejendomsselskab Keops, kendes skyldige. Det skriver dagbladet Børsen.

Det er blandt andet fup og svindel med obligationer fra det krakkede ejendomsselskab Keops, de fire direktører sigtes for. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Juhl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blandt de sigtede er fire tidligere jyske bankdirektører: Jørn Balch Christensen fra Morsø Sparekasse, Ove F.H. Knudsen og Jacob Leth fra Sparekassen Kronjylland og Finn Strier Poulsen fra den krakkede EBH Bank.

Desuden er den tidligere bestyrelsesformand for EBH Bank og EBH Fonden, Egon Korsbæk, også sigtet i sagen. Ubetingede straffe Professor i strafferet ved Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted, forklarer, at Højesteret netop har indskærpet, at sager om kursmanipulation skal udløse ubetingede fængselsstraffe.

»Strafferammen for kursmanipulation er i sin almindelige form op til halvandet års fængsel, og så er der en grov ramme, der går op til fire års fængsel, hvis det er begået forsætligt. Mandatsvig har en strafferammme op til otte års fængsel, Højesteret har sagt, at kursmanipulation er noget, der skal straffes med ubetinget fængsel. Så det er barske udsigter, der er for de sigtede, hvis de ender med at blive kendt skyldige,« siger Lars Bo Langsted