Bankdirektører i kritiseret dobbeltrolle

Bankerne tjener fedt på at administrere de ansattes pensionsopsparing, mens de ansatte må leve med sløje afkast, lyder kritikken fra flere sider.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens tusindvis af bankansatte må leve med sløje afkast på deres pensionsopsparing i Bankpension, tjener deres arbejdsgivere stort på den lukrative kapitalforvaltning. Bestyrelsen består af en række bankdirektører, der tilsyneladende har mere travlt med at sikre indtjening til banken end et ordentligt afkast til deres egne ansatte, lyder det fra flere eksperter. Det skriver Finans mandag.

Bankdirektørerne i bestyrelsen lader deres egne investeringsafdelinger forvalte en uforholdsmæssig stor del af Bankpensions penge. Det giver store gebyrindtægter til bankerne, mens pensionsopsparernes afkast halter, lyder kritikken. Den er bl.a. rettet mod bestyrelsesformand Niels Erik Jakobsen, der er bankdirektør i Jyske Bank, som er den største kapitalforvalter i Bankpension. Også Arbejdernes Landsbank, der har direktør Jan W. Andersen i bestyrelsen, er blandt de største forvaltere.

Bankpension er ejet af medlemmerne, og bankerne, hvor de arbejder, har altså intet ejerskab i pensionskassen. Men tilsammen sidder Jyske Bank og Arbejdernes Landsbank på 30 pct. af kapitalforvaltningen i Bankpension.