Bankdirektører går fri efter kæmpe postbommert

Et brev blev glemt, og derfor nåede Bagmandspolitiet ikke at anke rettidigt i en kæmpe sag om kursmanipulation. Brøleren betyder, at de anklagede bankdirektører nu definitivt går fri.

Den tidligere EBH Bank-direktør Finn Strier Poulsen (til højre) og de øvrige anklagede går fri i en af Danmarkshistoriens største sager om kursmanipulation på grund af en fodfejl hos Bagmandspolitiet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En større fadæse hos Bagmandspolitiet betyder, at kursmanipulationssagen mod en række bankdirektører i den såkaldte EBH-sag falder til jorden. Det har Vestre Landsret fredag afgjort.

Bankdirektører og andre højtstående personer var anklaget for kursmanipulation, bedrageri og mandatsvig i en større sag anlagt af SØIK, også kaldet Bagmandspolitiet. De anklagede personer blev i første omgang frikendt i Retten i Hjørring, men Bagmandspolitiet ville anke sagen til Landsretten.

Og her kommer den store brøler: Sidste frist for at anke var onsdag den 15. juli, og Bagmandspolitiet havde angiveligt også gjort ankebrevene klar i tide, men af en ukendt årsag fik PostNord ikke de vigtige breve med den dag, og derfor nåede Bagmandspolitiet altså ikke at anke til tiden.

Det har Vestre Landsret fredag afgjort, og derfor falder hele sagen nu til jorden, og de anklagede bankdirektører en endegyldigt frikendt i den enorme sag.

Ifølge Vestre Landsret har Bagmandspolitiet ikke godtgjort, at brevene den 15. juli blev overgivet til PostNords varetægt. Desuden kunne det hele være undgået fra Bagmandspolitiets side, fastslår Vestre Landsret.

»Statsadvokaturen har haft mulighed for at tilrettelægge arbejdsgangene i forbindelse med postafhentning, således at det opdages, hvis der er post, der i strid med en eventuel ordning med PostNord om daglig afhentning af breve ikke bliver medtaget, enten fordi der slet ikke er sket afhentning, eller fordi medarbejderen ved PostNord ikke får medtaget alle breve,« skriver retten i afgørelsen.

Men da der ikke foreligger omstændigheder, der kan begrunde, at landsretten undtagelsesvist tillader anken, afvises anken.

»Landsretten afviser derfor anklagemyndighedens anke for så vidt angår alle de tiltalte, jf. retsplejelovens § 910, stk. 1.,« skriver landsretten.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Bagmandspolitiet ser uheldig ud i denne sag. Således fik anklagemyndigheden én af de to anklagere bortvist fra sagen på en af de allerførste dage på grund af inhabilitet.