Bankdirektør: Svært at være utilfreds

Ringkjøbing Landbobank er kommet ud af 2012 med stærkt årsresultat og et højere basisresultat end forventet, men de faldende udlån er en torn i øjet på direktøren.

Læs mere
Fold sammen
Det er en tydeligt tilfreds bankdirektør, som ringer tilbage til  Berlingske Business, efter Ringkjøbing Landbobank har offentliggjort sit årsresultat for 2012.

Bankens basisresultat er landet flot og solidt på 401 mio. kroner, og omkostningsprocenten er fortsat landets og Nordens laveste, og det glæder bankens direktør John Fisker:

"Det er et resultat, vi er rigtig glade for. Vi går 18 procent frem på indtjeningen, så det er jo svært at være rigtig utilfreds. Og med basisresultatet på 401 mio. kroner lander vi også lidt over forventet, så det lever helt op til den bedste del af de forventninger, vi har haft," siger John Fisker til Berlingske Business.

For 2013 har ledelsen i Ringkjøbing Landbobank da også hævet intervallet for forventningerne til basisresultatet. Derudover vil banken have hovedfokus på at øge deres markedsandele og øge tilgangen af gode kunder.

"Vi vil øge markedsandelene, og det gør vi ved at satse mere på markedsføring og lave TV-reklamer, hvor vi blandt andet fortæller om private banking. Vi skal ud og røre ved kunderne, og vi har en god fornemmelse for, at det kan lykkes. Den virkning vi har set i det forgange år, vil vi se igen i år, og så giver vi den også bare lidt ekstra gas i 2013," siger direktør John Fisker.

Ringkjøbing Landbobanks fokus på nye kunder og forretninger har givet pote, og tilgangen af nye svage kunder er klart faldende. Men når der skal peges på, hvad der hjælper den vestjyske bank så godt gennem krisen, så peger direktør John Fisker på to ting:

"Vi har en stor robusthed, fordi vi for det første har et lavt omkostningsniveau, og for det andet, fordi vi også før krisen været forsigtige kreditmæssige. Så vi er kommet relativt godt igennem krisen. Og så krydrer vi det bare med, at vi sætter markedsføringen op, for vi tror, at der er mange kunder, som tiltales af at være kunder i et pengeinstitut, hvor det går godt, og kompetencerne er i orden," siger bankdirektør John Fisker.

Det hele går så godt - hvor ligger jeres svagheder?

"Hvis vi ser på 2012-resultatet, så er det, jeg isoleret set er mest ked af, vores udlån, som falder med tre procent. Og det gjorde det også året før i 2011," siger John Fisker og fortsætter:

"Selv om vi kan se, at der kommer mange nye kunder, så falder udlånene. Så det er klart det her punkt, vi har brugt mest tid på at tale om, for at se på, hvordan vi skal knække den her vending. Og vi vil gøre det ved at øge den opsøgende aktivitet, for det her skal løftes, så kurven knækker i 2013."