Bankdata får ny topchef

Ny administrerende direktør hentes i mediehus, men den nuværende topchef fortsætter på ny post.

Esben Kolind Laustrup bliver fra 1. juli administrerende direktør hos Bankdata, som driver IT for ni danske pengeinstitutter. Foto: Bankdata Fold sammen
Læs mere

Bankdata, som er ni danske pengeinstitutters fælles IT-virksomhed, skifter topchef 1. juli.

Den tidligere direktør for JP/Politikens erhvervsmedier, Esben Kolind Laustrup, overtager posten fra Claus Hjort Bjerre, der i stedet rykker til en nyoprettet stilling som udviklingsdirektør i den så tre mand store direktion, der også omfatter driftsdirektør Lene Weldum.

»Med Esben får vi en dygtig og meget kundevendt ny leder af Bankdata. Han har samtidig lang erfaring med at lede store, forretningsnære projekter, hvilket vi vil få glæde af i de ni banker, der ejer Bankdata,« siger bestyrelsesformand Karen Frøsig, der også er topchef i Sydbank.

700 ansatte i Danmark og Indien

Esben Kolind Laustrup er uddannet økonom fra Aarhus Universitet med fokus på finansiering og virksomhedsøkonomi. Han har de seneste tre år arbejdet i JP/Politiken og skal nu være med til at styrke kunderelationerne i Bankdata. Esben Kolind Laustrup har tidligere arbejdet i telekoncernen TDC, hvor han bl.a. i to år – mellem 2014 og 2016 – var direktør for TDC Hosting, inden han kom til Jyllands-Posten.

Bankdata blev oprettet i 1966 og beskæftiger i dag omkring 700 medarbejdere. Hovedsædet ligger i Fredericia, og der ligger udviklingscentre i Silkeborg, Aarhus og i Gurgaon i Indien.

De ni ejere af Bankdata er Alm. Brand Brand, Djurslands Bank, Jyske Bank, Kreditbanken, Nordfyns Bank, Ringkøbing Landbobank, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland-Fyn og Sydbank.