Bankchef suspenderet i pantebrevssag

Amagerbanken har suspenderet direktøren for dens erhvervsafdeling efter mistanke om, at han har misbrugt sine beføjelser.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mistanken om, at afdelingsdirektør i Amagerbanken, Per Kirk-Andersen, har misbrugt sin stilling til at tørre et privat tab af på bankens kunder, førte i går til, at han efter et møde med administrerende direktør Jørgen Brændstrup forlod bankens erhvervsafdeling, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Ingen medarbejder i banken må handle pantebreve uden at have aftalt det med banken - og slet ikke med bankens kunder. Derfor har jeg bedt Per Kirk-Andersen om hurtigst muligt at redegøre for sine handlinger. Indtil redegørelsen foreligger, vil han være suspenderet, siger Jørgen Brændstrup.

Per Kirk-Andersen kom til Amagerbanken fra HSH Nordbank i 2007. Kort efter købte han til sit private depot i Sparekassen Sjælland for 10 millioner kroner pantebreve i butikscentret Outlet Fyn.

Da ejeren i foråret 2008 ikke kunne betale renter på pantebrevene, solgte Per Kirk-Andersen papirerne til det kriseramte ejendomsselskab Enqel, der på det tidspunkt var storkunde i Fionia Bank.

Enqel-selskabet skiftede kort tid efter til Amagerbanken, hvor det lykkedes selskabet over de efterfølgende seks måneder at låne 173 millioner kroner.