Bankchef får bonus på 350 mio. kr. trods kreditkrise

Mens andre topchefer ser en fyringsseddel i øjnene, så slutter finanshusets Goldman Sachs' chef Lloyd Blankfein året anderledes rart. Han får en millionbonus for at have styret skuden gennem kreditkrisen uden slagside.

Subprime-krisen har ramt Wall Street hårdt. Men for enkelte topchefer er der alligevel noget at fejre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters
Tak for i år. Det må vist være, hvad der står mellem linjerne på den løncheck, som det amerikanske finanshus Goldman Sachs' topchef kan putte i lommen.

Lloyd Blankfein har nemlig stået i spidsen for noget så usædvanligt som en amerikansk investeringsbank, der ikke har lidt voldsom nedgang i overskuddet på grund af subprime-krisen. Det er da også årsagen til, at han i år får udbetalt en bonus på 67,9 mio. dollar (ca. 352 mio. kr), skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dermed går topchefen mod strømmen. For i de amerikanske finanshuse er der mange steder slet ingen bonus til chefen, fordi de netop har måtte notere sig store tab på investeringer i de risikable subprime-lån. Oven i det er adskillige Wall Street-topchefer blevet fyret. Deriblandt Merrill Lynchs Stan O'Neal og Morgan Stanleys Zoe Cruz.

Goldman Sachs, der er verdens største finanshus målt på markedsværdi, kom i forhold til de øvrige investeringsbanker godt gennem året. Mens de øvrige banker alle måtte notere sig gevaldige lussinger som resultat af subprime-investeringer og kurstab, så kunne Goldman Sachs i december fremvise et kvartalsregnskab, hvor indtjeningen var 10,74 mia. dollar. Og det var over forventning.