Bankboss om kurstæv: Jeg har ingen indflydelse på det

Aktiemarkedet har sendt Sydbank fire år bagud oven på et skuffende regnskab. Topchef Karen Frøsig erkender, at det er følsomme tider for bankaktier.

Sydbank-topchef Karen Frøsig har måttet notere heftige kursfald, der ikke er set større siden finanskrisen, oven på onsdagens regnskabsaflæggelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Palle Peter Skov

»Virkeligheden. Det er det, der er sket.«

Sådan lyder forklaringen fra Sydbank-topchef Karen Frøsig på, at bankens indtjening er under pres i år, og at man i forbindelse med onsdagens offentliggørelse af kvartalsregnskabet har måttet nedjustere forventningerne til resultatet for 2018.

»Vi er i en situation, hvor låneefterspørgslen på det danske marked er meget begrænset. Det gælder for alle banker. Der er ikke den store mulighed for udlånsvækst, med mindre du vil bevæge dig ud ad risikokurven. Samtidig er renteindtjeningen lav, fordi renterne er lav,« forklarer hun.

Men markedet har alligevel reageret voldsomt på regnskabet og nedjusteringen. Sydbank-aktien blev en overgang sendt ned med hele 14 procent, hvilket er det største kursfald siden tiden omkring finanskrisen i 2008. Aktien er nu på laveste niveau i fire år.

»Det er markedet, der fastsætter aktiekursen. Jeg skal levere nogle gode resultater, og jeg vælger at koncentrere mig om det, jeg kan påvirke, nemlig at drive banken, så vi har den højest mulige indtjening. Jeg har ingen indflydelse på, hvordan markedet prisfastsætter det.«

Ønsker forudsigelighed

Jyske Bank-aktien blev tirsdag sendt ned med 10,7 pct. oven på dens offentliggørelsen af dens kvartalsregnskab. Onsdag blev det altså Sydbanks tur oven på en trods alt begrænset nedjustering af forventningerne til resultatet, der før lød på den nedre del af intervallet 1.340-1.540 mio. kr. til nu 1.250-1.325 mio. kr.

Det virker til, at det er nogle ret følsomme tider på børsmarkedet for bankaktierne?

»Det må man sige. Vi vil allesammen gerne have de forudsigelige afbalancerede reaktioner, om det så gælder aktiekursen, regnskabet eller de dagligdagshandlinger,« siger Karen Frøsig og tilføjer:

»Der er ikke noget specielt uforudsigeligt i de her tal. Holder man de bankers regnskaber, der er kommet indtil nu, så er det de samme tendenser, man ser. Vi har de samme forretningsmodeller og bliver ramt af det samme.«