Bankboss kaster redningskrans midt i coronakrise: Ring til os, så sætter vi dit boliglån på pause

Som den største bank i Norden tilbyder Nordea nu en betalingspause på seks måneder til kunder, der kommer i problemer med deres boliglån. Det sker for at skabe ro i en tid, hvor det store udbrud af coronavirus hærger dansk økonomi, lyder det fra Nordea-topchef, Frank Vang-Jensen.

Nordea-topchef Frank Vang-Jensen er klar med en hjælpende hånd til kunderne midt i den store coronakrise. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig med at den omfattende coronakrise i Danmark kaster den første store fyringsrunde af sig, er storbanken Nordea nu klar med ekstraordinær håndsrækning til sine kunder:

Ring til os, så sætter vi dit boliglån på pause.

»Vi går ud til alle vores kunder i hele Norden og siger, at vi som den største bank har et særligt ansvar for samfundet i disse tider, hvor coronavirussen spreder sig hurtigt. Det påvirker vores liv, det påvirker arbejdspladser og købsmønstre og selvfølgelig også vores kunder,« siger Frank Vang-Jensen, der er topchef i Nordea.

Frank Vang-Jensen, topchef i Nordea

»Vi er klar med en pause i seks måneder. Kontakt os, så finder vi en løsning.«


Den nordiske storbank er klar til at sætte balance og egenkapital i spil for at støtte op om danskere, der bliver ramt økonomisk af det store udbrud af coronavirus.

»Derfor siger vi nu til vores kunder: Alle, der på nogen måde er påvirket på deres betalingsevne på et boliglån, kan ringe til os, så giver vi dem umiddelbart seks måneders pause med betalinger. Det gør vi for at skabe ro, fordi vi kan mærke, at vores kunder bliver stressede nu,« siger Frank Vang-Jensen.

Skåret helt ud i pap lyder bankbossens opsigtsvækkende budskab i kort form således:

»Vi er klar med en pause i seks måneder. Kontakt os, så finder vi en løsning«.

Håndsrækningen fra Nordea drejer sig som udgangspunkt om realkreditlån og boliglån i banken, men Frank Vang-Jensen åbner også en flanke for, at der kan være hjælp at hente på andre lånefronter.

»Det kan også være andet. Hvis du har et billån og får problemer med det, så kan vi selvfølgelig også finde løsninger på det, men den største betalingspost for de fleste er boligen,« siger Frank Vang-Jensen.

Også hjælp til virksomheder

Den danske bankdirektør er desuden klar med en håndsrækning til danske virksomheder, som står til at blive hårdt klemt på økonomien på grund af det store coronavirusudbrud.

»Vi har samtidig sagt til alle vores mindre og mellemstore virksomhedskunder, som vi har over 500.000 af i Nordea, at hvis de begynder at få problemer med likviditeten, fordi indtægterne går ned, laver vi den samme løsning. Der har vi sagt tre måneder,« siger Frank Vang-Jensen, der understreger, at det nu handler om at skabe ro i en svær tid.

»Alternativet er, at vores kunder får kæmpe problemer. Får vores kunder problemer, så får vi også problemer. De problemer vil så ramme samfundet i form af konkurser og andet. Derfor mener vi, at det er bedst for alle – for vores kunder, for os og for Danmark og dansk økonomi, at vi finder en løsning og ikke venter på, at det måske går over,« siger Frank Vang-Jensen.

Torsdag tog regeringen et nyt og massivt skridt for at holde hånden under dansk økonomi ved at frigive milliarder i den danske banksektor.

Det skete, da regeringen satte den såkaldte kontracykliske kapitalbuffer til nul med øjeblikkelig virkning.

Bufferen blev indført efter finanskrisen og skal opbygges i gode tider som en slags stødpude, der kan tages i brug, hvis økonomien pludselig lider et alvorligt knæk.

»Regeringen vil gøre alt i vores magt for, at den sundhedskrise, vi står i, ikke udvikler sig til en dybere økonomisk krise end nødvendigt,« sagde finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde torsdag.