Bankansattes formand: Svært at forstå behov for fratrædelser i Danske Bank

Danske Bank leverer i øjeblikket økonomiske resultater, der er meget tæt på bankens mål, og derfor er det svært at få øje på behovet for fratrædelser, siger de bankansattes formand.

Kent Petersen, formand for Finansforbundet, undrer sig over Danske Banks planer om at skære i antallet af medarbejdere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted

Danske Bank vil skære organisationen til og har i den forbindelse tilbudt 8.000 ud af bankens godt 19.000 medarbejdere en frivillig fratrædelse. De bankansattes formand har dog meget svært ved at se, hvorfor Danske Bank ønsker at skære i medarbejderantallet.

Således påpeger Kent Petersen, der er formand for Finansforbundet - de finansansattes fagforbund, at Danske Banks økonomiske resultater er tæt på målet.

»Selvfølgelig er det som udgangspunkt et tilbud om en frivillig aftale, men jeg har egentlig meget svært ved at forstå behovet for fratrædelser i en situation, hvor der både præsteres bedre end meget længe på forretningen, og der samtidig er et markant niveau af overarbejde i sektoren,« udtaler Kent Petersen i en meddelelse og fortsætter:

»Det virker jo mildest talt paradoksalt, at Danske Bank efter sigende agerer på bagrund af lave renter, samtidig med at man lover aktionærerne forrentning af egenkapitalen på 12,5 procent i 2018 – og at de så oven i købet i 1. halvår 2016 er helt oppe på målet med 12,4 procent. Det er vanskeligt at forstå for medarbejderne.«

 

Han oplyser videre, at Finansforbundet vil holde øje med sagen og er i dialog med banken omkring det videre forløb.

De pågældende medarbejdere i Danske Bank har fået indtil 31. oktober til at ansøge om frivillige fratrædelser.