Bankansatte er top-stressede og frygter for deres job

Trivslen blandt landets bankansatte er faldet støt i takt med de omfattende fyringsrunder de seneste ti år, viser en undersøgelse fra Finansforbundet.

De massive nedskæringer i bankerne har fået fyrings-angsten til at stige blandt de ansatte, som samtidig oplever et større og større arbejdspres. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens de amerikanske banker ændrer på vilkårene for at tiltrække de bedste medarbejdere, føler de ansatte i den danske finansielle sektor et større og større pres.

Sektoren har oplevet 10.000 afskedigelser siden 2009, og ifølge både Nationalbanken og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) kommer der flere fyringer i 2014.Faktisk skal der nedlægges 800 stillinger alene i år, anslår FA i deres seneste prognose. Det er færre end sidste år, men stadig et meget højt niveau.

Og de massive fyringsbølger, som er skyllet ind over bankerne afspejler sig tydeligt i Finansforbundets seneste trivselsundersøgelse, der er gennemført i november. Her svarer 41 procent, at de er bange for at blive arbejdsløse - i 2006 var det bare hver tiende, der havde det sådan.
Samtidig er stress-niveauet steget markant blandt Finansforbundets medlemmer. Faktisk angiver 41 procent, at de føler sig stressede, heraf er der fem procent, der føler »virkelig meget« stress, mens 12 procent, angiver, at de føler »ret meget« stress - begge to er stress-niveauer, der betegnes som helbredstruende, skriver Finansforbundet i et notat om undersøgelsen.

Stress-tallene understøttes af, at hver femte mistrives på arbejdspladsen. 38 procent angiver, at de i høj grad trives. Det er den laveste måling siden 2009.