Bankansat snød kunder for millionbeløb

En bedragerisag mod en bankrådgiver vokser. Nu viser en kulegravning i Lån & Spar, at manden har svindlet sig til 1,2 millioner kroner. (Opdateret 07:57)

Bankrådgiveren har svindet for 1,2 millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
En 30-årig bedragerisigtet bankrådgiver svindlede sig til over en million kroner.

12 kunder i pengeinstituttet Lån & Spars afdeling på Ryesgade i Århus har været udsat for den langfingrede medarbejderens bedrageri viser en kulegravning af sagen, som Århus Stiftstidende beskriver.

Svindlen er vokset fra 450.000 til 1,2 millioner kroner.

»Alt er nu endevendt. Vi har opdaget, at bankrådgiveren nåede at snyde 11 kunder i Ryesgade-afdelingen foruden den kvindelige kunde med tabet på 450.000 kroner. Det samlede beløb er 1,2 millioner kroner,« oplyser administrerende direktør i Lån & Spar A/S Danmark, John Christiansen til Stiften.dk.

De nye afsløringer, som en gruppe særligt uddannede bankfolk kommer med, er overdraget til Østjyllands Politi.

Sagen begyndte at rulle, da en kvindelig kunde ved et tilfælde opdagede, at hendes sparekonto stod i nul. Hele sparesummen på 450.000 kroner manglede.

Bankrådgiveren, der er ludoman, blev for nylig bortvist og sigtet for bedrageri, da han havde lænset en bankkundes opsparingskonto for 450.000 kroner.

Han har tilstået bedrageriet, men Østjyllands Politi oplyser, at der endnu vil gå noget tid, før efterforskningen er slut.