Bankansat fængslet for million-underslæb

En bankansat er fængslet for at have begået underslæb over for sin arbejdsplads Carnegie til 17 millioner kroner. (Opdateret 13.47)

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Gennem fem år har en medarbejder ved investeringsbanken Carnegie tilsyneladende formået at svindle sig til 17 millioner kroner fra sin arbejdsgiver.

Den 50-årige mand blev fredag fængslet for 27 dage ved et lukket retsmøde i Dommervagten i København. Ifølge oplysninger til Ritzau har politiet kun fundet en mindre del af pengene, nemlig under 200.000 kroner. Dertil kommer, hvad der er fast ejendom og andre værdier, som politiet muligvis kan gøre udlæg i under en kommende straffesag.

Kilder i politiet oplyser, at manden i et vist omfang kan erkende underslæbet, men han har tilsyneladende forklaret, at han blev truet til det. En forklaring, der minder en hel del om det motiv, som den fængslede Stein Bagger har angivet i sin sag.

Overførte til egen konto
Ifølge sigtelsen har bankmanden først overført de mange penge til sin egen konto i banken og derefter flyttet dem over på andre konti, som han har hævet kontanterne fra.

Det forlyder, at han samtidig har forsøgt at sløre sporene efter sig ved at oprette fiktive tilgodehavender i banken, som kunne modsvare de penge, han trak ud til sig selv. Det var et tip fra Carnegie selv, der fik Københavns Politi til at gå ind i sagen.

Ritzau