Bank vil lade kunderne bruge stemmen som adgangskode

ING bliver den første bank i Holland til introducere teknologien, men ikke den første i Europa.

Foto: Jonas Vandall Ørtvig. ING bliver den første bank i Holland til introducere teknologien, men ikke den første i Europa.
Læs mere
Fold sammen

Netbanker er for mange mennesker et besvær med adskillige adgangskoder og ekstra papir-kodekort. Sådan er det i hvert fald i Danmark. Men i Holland, England, Slovakiet, Tyrkiet og USA er det muligt at få adgang til sin bankkonto gennem stemmegenkendelse. Det skriver Engadget ifølge Version2.

Det biometriske stemme-genkendelsessystem er udviklet af den amerikanske virksomhed Nuance. Teknologien blev annonceret i 2012 under navnet ’Nina’ og er efterhånden blevet udbredt i mange afskygninger. Det er samme produkt som ligger bag iPhones stemmestyrede assistent Siri og Samsungs SmartTV assistent.

En britisk virksomhed ved navn VoiceVault annoncerede sine ideer om stemmegenkendelse til bankoverførsler tilbage i 2007, som de forventede ville være klar i løbet af det efterfølgende år. Det er dog først inden for de seneste få år, at teknologien har fået fodfæste.

ING har over 100.000 kunder i Holland, som nu kan smide deres nøglekort i skraldespanden og samtidig forvente et højere niveau af sikkerhed. Nina-teknologien er ikke sårbar over for brute force angreb, og forfejlede adgangsforsøg bliver optaget og analyseret for at forbedre sikkerheden.

Nuance lover, at deres system er testet til at have under 2 pct. falske negativer og under 1 pct. falske positiver, hvor en fremmed person får adgang til kontoen.

Banken tilbyder nu tjenesten for iOS og Android brugere. For iOS brugere vil det samtidig også blive muligt at bruge fingeraftryk som alternativ adgangskode.