Bank vil flygte fra Storbritannien efter brexit

Den britiske storbank Standard Chartereds administrerende direktør, Bill Winters, har meddelt, at han vil flytte bankens britiske hovedkvarter, hvis landets selskabsskatter stiger som følge af brexit.

Standard Chartered har tidligere overvejet at forlade Storbrtiannien, da regeringen strammede grebet om banksektoren sidste år. Nu sker det igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Bobby Yip / Reuters

Det skriver Financial Times.

Der ligger et stort finansielt pres på regeringen, der kan være fristet til at rette opmærksomheden mod bankerne, hvilket vil få os til at overveje vores position i Storbritannien, siger Bill Winters til Financial Times.

Standard Chartered har tidligere overvejet at forlade Storbrtiannien, da regeringen strammede grebet om banksektoren sidste år.

Winters kommentar kan få nakkehårene til at rejse sig hos storbankens rivaler. Flere topchefer har advaret bankerne om at true med potentielle jobtab og reduceret aktivitet i City of London.

Dog rører dette hverken Standard Chartered eller JP Morgan, Morgan Stanley og HSBC, der ligeledes har varslet masseflytninger, hvis handelsbarrierer bliver etableret mellem Storbritannien og EU.

Før EU-afstemningen vurderede Winters, at et brexit kunne medføre en kortvarig økonomisk gevinst for banken. Standard Chartered er børsnoteret og baseret i Storbritannien, men handler mest i Asien, Mellemøsten og Afrika, hvilket er en fordel i usikre tider, mener direktøren.