Bank skuffet over TDC

Der er bedre steder at placere sine penge end i TDC, mener Jyske Bank.

Teletopchef Henrik Poulsens regnskab for TDC får ikke bankerne til at juble. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Der er ikke stor jubel over, hvad Danmarks største teleselskab, TDC, præsterede i 2010 - og aktierne er stadig for dyre.

»TDC leverede det forventede og ikke mere!« mener Jyske Banks analytiker Lars Terp Paulsen oven på torsdagens regnskab.

TDC gik sammenlagt en anelse frem men oplever tydeligt at være en del af den endog særdeles aktive mobilpriskrig, som ifølge koncernchef Henrik Poulsen ventes at koste TDC 200-300 millioner kroner i mistede indtægter.

Jyske Bank kalder TDCs regnskab fornuftigt og hæfter sig ved, at TDC har fået mange gode ordrer i Norge og Sverige, mens kabel-TV-selskabet YouSee herhjemme sikrede en lidt højere omsætning end forventet.

Alt for dyr

Jyske Bank mener dog fortsat, at TDC-aktien er for dyr, efter at de fem britisk-amerikanske kapitalfonde i december solgte den første portion af deres aktier. Fondene ejer fortsat over halvdelen af TDC og måtte have involverede bankers hjælp til støtteopkøb for at holde aktien oppe på den kurs, som man håbede at få.

»Efter et kvartalsregnskab, der ikke afveg nævneværdigt fra vore forventninger, fastholder vi vor Reducer-anbefaling af TDC-aktien, da vi ikke finder den nuværende aktiekurs attraktiv. Vi vurderer således, at der aktuelt er bedre steder at placere sine penge,« mener Lars Terp Paulsen.