Bank presser kapitalfond ud af miljøkoncern

Erhvervsbanken FIH er ikke glad for forløbet, hvor den britiske kapitalfond Triton nærmest opgav danske DSVM.

DSVM bliver overdraget til FIH, PKA og LD, der sælger det videre til erhvervsfolkene Kent Arentoft og Peter Korsholm. Men mindretalsaktionærerne kommer i klemme. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FIH undrer sig over forløbet med den britiske kapitalfond Triton, som torsdag måtte aflevere miljøkoncernen DSVM til de danske långivere. FIH-chef Henrik Sjøgreen siger, at den britiske fond gav det danske selskab, der omsætter for 3,6 mia. kroner, for lidt opmærksomhed. Derfor greb banken ind.

»Vi har haft en mandfolkesnak med Triton om det her, og der blev vi enige om, at vi skulle tage over,« siger Henrik Sjøgreen, adm. direktør i FIH.

Triton har ejet 63 pct. af DSVM – der tidligere hed DSV Miljø – mens FIH og LD tilsammen har siddet på 22 pct. De sidste 15 pct. har været ejet af 28 mindretalsaktionærer. Men samtidig har FIH og LD sammen med PKA også ydet store lån til DSVM.

Triton købte sig ind i det danske selskab i 2004, da virksomheden, der beskæftiger sig med transport og modtagelse af forurenet jord og byggeaffald, blev skilt ud fra DSV.

Men den investeringsfond, hvor DSVM lå hos Triton, er tæt på at udløbe, og den danske virksomhed var det sidste selskab tilbage i fonden. Sjøgreen siger, at det fik FIH og de andre långivere til at kontakte Triton for at finde en løsning. Samlet har FIH sammen med PKA og Maj Invest 1,3 mia. kroner i lån til selskabet

»Vi har haft en dialog mellem ejerne i Triton og os som långivere om, hvilke planer der var for selskabet. Det viste sig, at der ikke rigtig var nogen plan. Derfor aftalte vi, at vi nu tager over,« siger Sjøgreen.

Han mistænker Triton for at have brugt for lidt tid på DSVM i de senere år.

»Indimellem ser vi, at når virksomheder har været ejet af fonde i lang tid, så får de ikke helt den opmærksomhed fra ejerne, som de burde have. Det er den opmærksomhed, som vi gerne vil bringe tilbage,« siger Sjøgreen.

FIH, PKA og LD vil sælge selskabet videre for et symbolsk beløb til den tidligere DLH-direktør Kent Arentoft og forhenværende EQT-partner Peter Korsholm.

»Vi har fundet et nyt, dygtigt ledelsesteam. Med dem har vi aftalt, at vi nu over de næste tre-fire-fem år tager et langt sejt træk, hvor vi udbygger og forbedrer virksomheden,« siger Sjøgren.

Ud af det samlede lån til DSVM på 1,3 mia. kroner har FIH ifølge Berlingskes oplysninger ca. en halv mia. kroner. Det er dog et tal, som Sjøgreen ikke vil bekræfte.

Triton har kun få kommentarer.»Vi har kigget på forskellige exit-muligheder inden for de seneste 12 måneder. Jeg mener, at vi har fundet den bedste løsning, som på en ordentlig måde får virksomheden og de 900 medarbejdere videre,« siger Marcus Brans, kommunikationsdirektør i den britiske fond.