Bank of England-chef vil fortsætte på posten

Chefen for den britiske centralbank, Mark Carney, har angiveligt et ønske om at fortsætte på posten til år 2021 mod tidligere planlagt 2018. Carney har været et omstridt midtpunkt i britisk økonomisk politik og er af brexit-tilhængere blandt andet blevet beskyldt for at tegne et formørket billede af de økonomiske konsekvenser ved brexit.

Ifølge kilder tæt på centralbankchefen skulle han være klar til at offentliggøre sin beslutning allerede i løbet af ugen for at undgå ødelæggende spekulationer omkring den britiske økonomi og politiske situation. Fold sammen
Læs mere
Foto: BEN STANSALL

Det skriver Financial Times.

Ifølge kilder tæt på centralbankchefen skulle han være klar til at offentliggøre sin beslutning allerede i løbet af ugen for at undgå ødelæggende spekulationer omkring den britiske økonomi og politiske situation.

De finansielle markeder har således siden afstemningen i juni skudt det britiske pund i sænk og vil derfor være ekstra opmærksomme på, hvorvidt styringen af den vigtige centralbank kan føre til yderligere usikkerhed.

Et af Carneys hovedmotiver for at fortsætte på posten skulle være lysten til at styre Storbritanniens økonomi gennem udmeldelsen af EU, der ventes igangsat i marts 2017. Desuden vil Carney fokusere på at opretholde centralbankens uafhængighed på trods af massiv politisk kritik fra særligt det konservative regeringsparti.

En kilde udtaler til Financial Times, at midten af 2018 kan blive blandt de mørkeste tider for britisk økonomi, og at Carney derfor ikke ønsker at forlade skuden på det tidspunkt, hvilket ellers står i hans nuværende ansættelseskontrakt.