Bank of Americas overskud dropper - men er i plus fortsat

Bank of America landede lige under analytikernes forventninger med en justeret indtjeningen per aktie på 20 cent mod forventede 21 cent, skriver Bloomberg News.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overskuddet i kvartalet faldt med 13 pct. i forhold til samme periode året før og endte på 2,68 mia. dollar eller en indtjening per aktie på 21 cent. I første kvartal sidste år var bundlinjen på 3,1 mia. dollar svarende til en indtjening per aktie på 25 cent, skriver banken, der er den andenstørste i USA målt på udlån, i regnskabet. I første kvartal 2014 var resultat på minus 276 mio. dollar.

- I dette kvartal har vi nydt godt af en god aktivitet i banken. Vores forretningsområder tjente 4,5 mia. dollar, hvilket er 16 pct. mere i forhold til kvartalet året før, siger bankens administrerende direktør og bestyrelsesformand, Brian Moynihan, i en kommentar til regnskabet.

Handelsoverskuddet var lidt højere end ventet og endte i kvartalet på 1 mia. dollar mod forventningen om 970,4 mio. dollar. I forhold til for et år siden er indtjeningen dog hele 11 pct. lavere.

- Som altid er vi fokuseret på vækst i udlån og indskud samt en styring af vores udgifter. Ved at gøre det, kan vi fortsætte med at forbedre det, vi er bedst til: bankvirksomhed, siger han.

Bank of America er en af de banker, som den amerikanske centralbank samt indskydergarantiordningen, FDIC, har bedt om at arbejde videre med nødplaner i tilfælde af, at de skulle blive ramt af konkurs. Derudover er også Bank of New York Mellon, JPMorgan Chase, State Street samt Wells Fargo med i gruppen.

De fem banker har indtil 1. oktober til at forberede deres nødplaner.

Bank of America stiger med 1,4 pct. i formarkedet.