Bank of America løfter overskuddet hjulpet af handelsindtægter

Efter at tre af de tunge amerikanske bankkolleger viste pæne takter med deres regnskabstal for årets tredje kvartal i slutningen af sidste uge, er det mandag Bank of Americas tur.

Fremgangen tilskriver Bank of America, der er USA's næststørste bank, lavere udgifter sammenholdt med et løft i handelsindtægterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Lucas Jackson / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finanshuset kan notere samlede indtægter på 21,6 mia. dollar. Til sammenligning havde analytikerne ifølge data indsamlet af Bloomberg ventet indtægter på 20,82 mia. dollar i tredje kvartal.

Ser man på bundlinjen, blev det til en indtjening per aktie på 41 cent - eller samlet på 4,96 mia. dollar. Her lød spådommen fra analytikerkorpset ifølge Bloomberg på 33 cent per aktien forud for Bank of Americas regnskabsfremlæggelse.

Bloomberg gør dog opmærksom på, at tallene ikke nødvendigvis er direkte sammenlignelige. I samme kvartal sidste år tjente banken 39 cent per aktie, eller samlet 4,62 mia. dollar.

Fremgangen tilskriver Bank of America, der er USA's næststørste bank, lavere udgifter sammenholdt med et løft i handelsindtægterne.

»Vi har leveret et stærkt resultat ved at forblive trofaste over for vores strategi om ansvarlig vækst og fokus på kvaliteten af den relation, vi har med vores kunder og klienter,« siger administrerende direktør Brian Moynihan i en kommentar til regnskabet ifølge Bloomberg News.

Han fremlagde sidste år et omfattende spareprogram, mens banken oplevede et stort pres fra det udfordrende rentemiljø.

Bankaktien stiger med 1,9 pct. til 16,30 dollar i det amerikanske formarked.