Bank: Forsigtige forventninger fra FLS

På trods af fredagens dårlige nyheder er regnskabet faktisk en spids bedre end ventet, hvis man renser for de massive éngangsomkostninger, der tynger FLSmidth i første halvår, vurderer Jyske Bank.

Foto: Jens Astrup. Thomas Schulz, administrerende direktør i FLSmidth vil være sikker på ikke at skuffe de udmeldte forventninger for resten af året, vurderer Jyske Bank.
Læs mere
Fold sammen

Det var et halvårsregnskab tunget af massive éngangsomkostninger, som blev sendt af sted fra hovedkvarteret i Valby fredag morgen. Nøgletallene var dårligere end ventet, administrerende direktør Thomas Schulz annoncerede nedlæggelsen af 1.100 stillinger, og omsætningsforventningerne blev reduceret til 26-28 milliarder kroner fra 27-30 milliarder.

Men underliggende, ser det faktisk ikke så slemt ud, vurderer aktieanalytiker, Janne Vincent Kjær fra Jyske Bank.

Første halvår blev især tynget af éngangsomkosntninger, blandt, andet en nedskrivning på 800 millioner kroner på det australske selskab Ludowici, som FLSmidth købte for 2,3 milliarder kroner i 2012. Men de underliggende regnskabstal er faktisk pæne, vurderer Janne Vincent Kjær.

»Selve tallene er noget af en skuffelse, men meget af det er relateret til éngangsomkostninger, og de hensættelser, de tager i Material Handling. Renser man for det, er det faktisk en spids bedre, end man havde ventet i andet kvartal,« siger hun og fremhæver især FLSmidhts Service-forretning.

Hensættelserne i problemdivisionen, Material Handling, trækker i den modsatte retning.

»Det er noget af en skuffelse. Jeg troede faktisk, at de havde taget alle hensættelserne der,« siger Janne Vincent Kjær.

Hun beskriver dagens nedjustering som »til dels ventet,« men betegner de nye forventninger til hele året som forsigtige. Faktisk er der mulighed for en positiv overraskelse, vurderer hun.

»Når man kigger på omsætningen, så ser den guidance, de leverer, meget forsigtig ud. Det vidner om, at den nye CEO vil være sikker på, at han kan levere, og jeg vil ikke udelukke en upside i løbet af året,« siger Janne Vincent Kjær.