Bank er klar til ny rentekrig

Northern Rock erklærer i dag rentekrigen for slut, da konkurrenterne ikke har udvist seriøs udfordring. Stridsøksen er dog stadig inden for rækkevidde, lyder det fra en kampklar direktør.

Foto: Morten Juul
”Vi har ikke brugt hele arsenalet endnu.”

Det siger direktør Jan Thygesen fra Northern Rock til Business.dk.

Hans udmelding kommer i kølvandet på en historie fra TV 2 Finans, hvor Jan Thygesen i dag erklærer rentekrigen herhjemme for død. For fem måneder siden indledte Northern Rock rentekrigen, hvor kunderne dengang fik 4,25 i indlånsrente. To rentestigninger og lidt pusten i nakken fra Danske Bank, der i dag ligger på 4,25, betyder at Northern Rock i dag tilbyder kunderne en 5 pct. forrentning af indskuddet.

Og sådan bliver det indtil videre.

”Vi behøver ikke at komme med bedre tilbud på kort sigt. De andre banker er hægtet så meget af, at vi ikke ser behov for at forbedre vores tilbud yderligere. Vi har ikke set de andre banker følge med op, og i dag er der 20 pct. forskel fra vores tilbud ned til den nærmeste forfølger,” siger Jan Thygesen.

Men hvis konkurrenterne igen begynder at røre på sig, lover Northern Rock kamp til stregen.

”Vores mission er at tilbyde et af de bedste indlånsprodukter, så vi vil hele tiden vurdere markedet,” lyder det fra bankdirektøren.