Bangkok-Bali-Bankerot med Cimber

Danske turister vender solbrændte hjem uvidende om den konkurs, som har ramt deres flyselskab.

Cimber Sterling går konkurs, og det medfører forvirring og ekstra travlhed i Københavns Lufthavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seks timers forsinkelse er, hvad ægteparret Lars og Helle Nørgaard-Jensen kan se frem til, efter Cimber Sterling har måttet dreje nøglen.

Solbrune trækker de deres bagage bag sig. Ægteparret Lars og Helle Nørgaard-Jensen går langsomt ud af toldområdet i Københavns Lufthavnes terminal 3, mens de kigger til alle sidder for at orientere sig i virvaret af fremmede sprog, velkendt dansk og store velkommen-hjem-kram til flere rejsende.

Ægteparret fra Skive har været på ferie på Bali og i Bangkok, og da Cimber Sterling her til morgen måtte lade sig begære konkurs, sad de stadig lykkeligt uvidende flere kilometer over landjorden.

"Vi skulle have fat i vores bagage, og da vi ikke kunne forstå, hvor det blev af, så løb vi rundt og spurgte folk, og så sagde de: Jamen, Cimber er gået konkurs her til morgen," siger Lars Nørgaard-Jensen, der sammen med sin kone skulle have fløjet mod Karup fra Kastrup.

De to skibonitter har købt en rejseforsikring, så der er ikke penge på spil for dem. Men det er en meget ærgelig afslutning på det, der ellers har været en god rejse til Bali og Bangkok.

"Jeg er sådan set også ligeglad med pengene," siger Lars Nørgaard-Jensen.

"Vi bliver forsinket med 6 timer cirka, og planen er nu, at vi bevæger os imod Hovedbanegården og finder os et tog."

Foreløbig er alle Cimber-flyvninger torsdag afblæst, mens SAS forsøger at dække de ruter, som de to selskaber har samarbejdet om, eller tilbyde kunder med billetter købt gennem SAS en anden rejsemulighed.

"Det er næsten ikke til at sige god tur hjem, er det," spørger Helle Nørgaard-Jensen, inden hun siger:

"Puf! Nu er resten af den dag bare væk!"