Bang & Olufsen sælger australske forretninger fra

Australsk selskab, der blandt andet driver en række smykkeforretninger i Sydney og Melbourne, har købt Bang & Olufsens aktiviteter i Australien og New Zealand.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Den danske elektronikkoncern Bang & Olufsen sælger sine aktiviteter i Australien og New Zealand til selskabet Emerald Group Investments, der blandt andet driver en række smykkeforretninger i Sydney og Melbourne.

Det skriver Bloomberg News tirsdag morgen.

Emerald Group Investments' finansdirektør, James Kennedy, ønsker over for Bloomberg News ikke at kommentere, hvor meget selskabet har betalt for Bang & Olufsens ni butikker i Australien og den ene i New Zealand.

James Kennedy fortæller, at Emerald Group Investments ventes at nå en omsætning på 40 mio. dollar i år, hvilket ventes at vokse til 70 mio. dollar i 2015-2016, når Bang & Olufsens butikker sammen med en række andre ekspansionsplaner tæller med.

Bang og Olufsen giver ikke konkrete oplysninger om Australien og New Zealand i sine regnskaber, men der er tale om en forholdsvis lille del af den samlede forretning.

Struer-koncernen havde således ved udgangen af selskabets tredje kvartal 541 butikker på verdensplan, hvor af de 86 ligger i regionen "Resten af Verden", som blandt andet tæller Australien og New Zealand.

Salget i regionen har været på tilbagetog i den seneste periode. I tredje kvartal af regnskabsåret 2014/2015, der løber fra december til februar, lød salget på 154 mio. kr., hvilket var en tilbagegang på 5 pct. i forhold til samme periode året før.

Frasalget kommer i forlængelse af en stribe initiativer, der skal sikre indtjening fremover oven på en periode, hvor Bang & Olufsen har haft svært ved at tjene penge.

Bang & Olufsen solgte tidligere på året sine aktiver i Automotive-forretningen, der producerer lyd til især luksusbiler, til den amerikanske højtalerproducent Harman International Industries. Det indbragte selskabet et beløb på 1,17 mia. kr. og kan efterfølgende give yderligere betalinger i de kommende år.