Bang & Olufsen i stort kurshop efter åbenhed for salg

Bang & Olufsen brager frem på den københavnske fondsbørs ved handelsstart fredag, hvor aktien starter 13 pct. højere i 46,96 kr.

Arkivfoto. Bang & Olufsen brager frem på den københavnske fondsbørs ved handelsstart fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Heinz-Peter Bader

Onsdag og torsdag har aktien også rykket en del på sig med henholdsvis en stigning på 4,7 pct. og et fald på 3,4 pct., i forlængelse af at selskabet onsdag bød velkommen på sin generalforsamling.

Fredag har Dagbladet Børsen bragt et interview med B&O's bestyrelsesformand, Ole Andersen, der fortæller, at han er parat til at lytte, hvis der skulle komme en henvendelse om en overtagelse af audio- og videovirksomheden med hovedsæde i Struer.

»Hvis vi skulle få en henvendelse, så lytter vi, men det vil jo i givet fald selvfølgelig også skulle diskuteres med aktionærerne. Det er vi forpligtet til, svarer Ole Andersen til Børsen på spørgsmålet, om han skulle være åben for muligheden for et frasalg,« siger han til avisen.

Meldingen kommer ovenpå tre nedjusteringer i træk, hvilket har sænket aktien med mere end 70 pct. på et år. Formanden erkender på den baggrund, at tanken er mere relevant nu end tidligere.

»Ja, i takt med at vi er ude tre gange for at nedjustere, så begynder lamperne at blinke lidt. Vi er i en situation, hvor vi skal have en beredskabsplan, og det har vi selvfølgelig,« siger formanden til Børsen.

Siden årets start er aktien i B&O drattet med omkring 47 pct., og hvis fredagens indledende stigning indregnes, er aktien dykket 68 pct. siden samme dato sidste år.

/ritzau/FINANS