Bang & Olufsen i dialog med kinesere om salg

B&O taler ifølge en børsmeddelelse med det Hong Kong-baserede selskab Sparkle Roll Group Limitied om et salg.

Foto: Henning Bagger

Et af dansk erhvervslivs klenodier kan snart være på kinesiske hænder.

Efter måneder med intens spekulation oplyser Bang & Olufsen i en fondbørsmeddelelse tirsdag morgen, at man er i dialog med det Hongkong-baserede Sparkle Roll Group Limited om et salg af Struer-virksomheden.

Investeringsselskabet Sparkle Roll, der har specialiseret sig salget af de ypperste luksusprodukter til kineserne, oplyser selv, at man er interesseret i at overtage samtlige aktier i den danske elektronikvirksomhed.

Sparkle Roll har i forvejen et indgående kendskab til B&O, siden de to virksomheder tilbage i 2012 indgik et samarbejde, og den kinesiske virksomhed ejer i forvejen 5,57 procent af B&O-aktierne.

»Sparkle Roll har fulgt Bang & Olufsen tæt siden 2012, og vi er entusiastiske omkring virksomheden. Vi er begejstrede for dets produkter, dets innovative styrke og den egentlige værdi af det unikke danske brand, der er kendt verden over,« siger Sparke Rolls bestyrelsesmand, Qi Jianhong i meddelelsen.

For snart seks måneder siden meldte B&O for første gang ud, at Struer-virksomheden var på vej mod et blive opkøbt. Det satte gang i en lavine af spekulationer og gisninger, men spændingen forblev uforløst, da udmeldingen blev født om af en larmende tavshed de følgende måneder. Først i sidste uge lød der atter nye toner fra Vestjylland, hvor det nu forlød, at man havde snævret det ind til én enkelt køber, samtidig med at man offentliggjorde et samarbejde med sydkoreanske LG.

B&O har været hårdt presset af den globale konkurrence på elektronikmarkedet, og der har hersket enighed om, at den danske TV-producent var tvunget til at få allierere sig med udenlandske selskaber, såfremt det danske luksusmærke fortsat skulle have en fremtid.

»Vi har en stærk tro på, at Bang & Olufsen vil have gavn af en anderledes ejerskabsstruktur end den nuværende for at sikre, at virksomheden får frigjort sine ressourcer, ligesom den kan accelere sin vækst og konsolidering,« lyder det videre fra Qi Jianhong i børsmeddelelsen.

Her understreges det dog samtidig, at der er »adskillige elementer«, der skal løses, før et salg kan realiseres, og at prisen - naturligvis - er en af de knaster, der skal høvles af. Her gør Qi Jianhong det i utvetydige vendinger klart, at man tilsyneladende endnu ikke er nået til fælles fodslag.

»Under alle omstændigheder er et bud betinget af, at vi er trygge ved, at det vil være muligt at erhverve alle aktier til en pris, vi finder rimelig, og som afspejler virksomhedens potentiale, men som også afspejler den signifikante usikkerhed og de investeringer, der er nødvendige for at sikre fremtidig udvikling og vækst,« lyder det fra Qi Jianhong i meddelelsen.