Bang & Olufsen får ja til kapitaltilførsel på over 400 millioner kroner

På en ekstraordinær generalforsamling onsdag eftermiddag stemte aktionærerne i Bang & Olufsen ja til, at den kriseramte virksomhed kan få tilført ny kapital gennem en aktieudvidelse.

Bang & Olufsens butik på Strøget i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters/Ritzau Scanpix

Aktionærerne skulle på dagens ekstraordinære generalforsamling tage stilling til en aktieudvidelse, der skal sikre den kriseramte elektronikvirksomheds overlevelse gennem coronakrisen.

Og fra aktionærerne lød et ja, da der skulle stemmes om forslaget, der sikrer, at virksomheden kan få tilført lidt over 400 millioner kroner, fremgår det af en meddelelse fra Bang & Olufsen.

Generalforsamlingen blev gennemført trods tirsdagens meddelelse om bestyrelsesformand Ole Andersens pludselige død. Tidligere næstformand, Juha Christensen, er trådt til som fungerende formand.

Bang & Olufsen fik dermed aktionærernes ja til en nedsættelse af aktiekapitalen samt gennemførelse af en fortegningsemission med et ventet bruttoprovenu på 409 millioner kroner.

Flere af selskabets store investorer, herunder ATP og Chr. Augustinus Fabrikker, havde allerede på forhånd sagt god for planen.

Bang & Olufsen vil ud over at rejse godt 400 millioner kroner i ny kapital desuden sikre sig 100 millioner kroner i ekstra kredit.

I næsten et årti stod Ole Andersen i spidsen for den engang så ikoniske danske elektronikproducent. Det blev et årti med fire forskellige topchefer, adskillige kapitalforhøjelser og mange nedture.

I et nyligt interview med Berlingske sagde Ole Andersen, at Bang & Olufsen var gået igennem en ekstremt svær periode, som det lille danske selskab havde klaret mod næsten alle odds. Men han erkendte også, at Bang & Olufsen havde sendt alt for dårligt designede produkter ud, fordi skiftende ledelser havde følt sig tvunget til at levere produkter, som ikke lignede Bang & Olufsens legendariske design fra 1970erne.