Bang & Olufsen belønnet i rigt mål for overraskende godt regnskab

Aktierne i Bang & Olufsen tog kursraketten i fredagens handel efter offentliggørelsen af et overraskende godt regnskab for andet kvartal.

Aktierne i Bang & Olufsen tog kursraketten i fredagens handel efter offentliggørelsen af et overraskende godt regnskab for andet kvartal. (Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Aktien lukkede i 99 kr. efter en stigning på 15 pct. Det var største stigning blandt samtlige aktier på børsen i København fredag, og bringer aktien op i det højeste niveau siden før finanskrisen.

Det skete under en aktieomsætning, der lå 6-7 gange over det gennemsnitlige handelsniveau. Ifølge data fra Bloomberg var de største købere Danske Bank og Nordnet, der typisk dækker over private handler.Forsinkede lanceringer af nye fjernsyn sørgede for tocifret vækst til Bang & Olufsen i andet kvartal, der også gav sorte tal på bundlinjen. Omsætningsforventningerne blev præciseret, men B&O-ledelsen er fortsat ikke meget for at komme med reelle bud på, hvor indtjeningen lander for hele året.

Andet kvartal af 2016/17, der dækker månederne september, oktober og november, endte med et overskud før skat på 31 mio. kr. - en klar forbedring fra et underskud på 23 mio. kr. før skat i samme periode sidste år.

Nettoomsætningen ramte 867 mio. kr. i kvartalet, svarende til en vækst på 19 pct. fra samme periode sidste år, hvor det Struer-baserede selskab præsenterede en nettoomsætning på 729 mio. kr.