Banedanmark håber på normal togdrift på Fyn fra torsdag

Sporarbejdet mellem Nyborg og Odense trækker ud. Nu håber Banedanmark, at togene kan køre igen fra torsdag.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Richard Sylvestersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banedanmark håber at kunne have sporarbejdet på Fyn færdigt, så togdriften mellem Nyborg og Odense kan genoptages igen torsdag.

Det siger Steen Neuchs Vedel, der er anlægsdirektør i Banedanmark.

»I morgen (onsdag, red.) gennemgår vi hele planen og det, der mangler for at få togene i drift. Så kommer vi med en prognose i løbet af dagen, hvor vi håber at kunne fortælle, at vi kører igen torsdag.«

»Nu er vi inde i en minutiøs gennemgang af planen med entreprenøren igen igen, men vi håber naturligvis, at vi er klar torsdag morgen«, siger han.

Ifølge Steen Neuchs Møller regner man med at kunne overbringe den forhåbentlig gode nyhed midt på dagen onsdag.

»Vi har nogle byggemøder med entreprenøren, hvor vi gennemgår planen, så efter formiddagen burde vi kunne melde noget ud«, siger han.

Der skulle kun have været lukket for togtrafik mellem Odense og Nyborg i pinsen. Men det holdt ikke stik for Banedanmark, der tirsdag kunne oplyse, at strækningen ville være lukket onsdag med.

Det sker, efter at Banedanmark mandag fortalte, at strækningen ville åbne tirsdag.

De fortsatte forsinkelser skyldes ifølge Steen Neuchs Vedel, at man endnu ikke har kunne indhente de forsinkelser, der opstod mandag.

»Vi beklager rigtig meget, at vi ikke har kørt tog tirsdag. Den forsinkelse, der kom, den har entreprenøren ikke kunnet indhente«, siger han.

På spørgsmålet om, hvorvidt der er tale om en fejlvurdering af, hvor længe arbejdet ville vare, konstaterer anlægsdirektøren, at arbejdet jo i hvert fald ikke er blevet færdiggjort til tiden.

»Der har i hvert fald taget længere tid, end vores entreprenør havde regnet med«, siger han.

De fynske pendlere oplevede et lignende problem i sidste uge, da et sporarbejde i Kristi himmelfartsferien sidste weekend også blev forsinket.

Da var det meningen, at togene skulle køre fra mandag morgen, men den plan gik i vasken, da arbejderne stødte på en gammel betontunnel i Odense.