Bamse og Bruno kommer på frimærke

Som en hyldest til dansk børne-tv kommer DR-figurerne Bamse og Bruno inden længe ud på frimærker.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Normalt er de kongelige de eneste, der kan komme på frimærke, mens de selv lever. Men den 8. juni overgår samme ære to af stjernerne fra DR's børneunivers: Bamse og Bruno.

Den dato udgiver Post Danmark Frimærker nemlig et seks kroners frimærke med Bruno og et otte kroners frimærke med Bamse.

- Vi er meget stolte af at få Bruno og Bamse på frimærkerne. DR's fantastiske evne til at formidle børns oplevelsesverdener har sikret børneprogrammerne mange priser og gjort dem til et flagskib i dansk tv, siger Lene Reipuert, chef for Post Danmark Frimærker.

- Det er som en hyldest til dansk børnefjernsyn, at vi nu udgiver de to frimærker med Danmarks vel nok mest kendte børne-tv-figur Bamse, og hans ustyrlige kollega, Bruno, der hurtigt er blevet en af de unge tv-seeres allerbedste venner, tilføjer Lene Reipuert.

DR's kanalchef for børn og unge, Birgitte Fredsby, siger, det er vigtigt for DR, at kanalen Ramasjangs figurer kommer ud at leve i virkelighedens verden og også på den måde kan bidrage til børnekulturen.

- Bamse og Bruno-frimærkerne vil helt sikkert være med til at skabe glæde, når der lander breve og postkort rundt omkring i det danske land, siger hun.

Bruno er stadig relativ ny på tv-skærmen. Han havde sin debut som lågeåbner i forbindelse med julekalenderen "Bamses Julerejse" på DR1 i 2005.

Han er især kendt for sin klo og sin jyske accent, og så elsker han pomfritter, hvad man også vil kunne se på det nye frimærke.

Den godsindede Bamse har derimod en længere tv-karriere bag sig. Siden 1982 er der blev sendt fra hans hemmelige hule i en skov, der ligger et sted ingen kender, og på det kommende otte kroners frimærke leger han med balloner.

Ud over at man kan købe frimærkerne enkeltvis, udgiver Post Danmark Frimærker også frimærkehæfter og særlige temaark med Bruno og Bamse, ligesom der vil blive lavet førstedagsark for samlere og konvolutter med Bruno og Bamse./ritzau/