Ballade i Telenor-toppen

Bestyrelsesformanden ville have topchefen til at gå af. Det ville han ikke - og fik bestyrelsens opbakning.

Der er kold luft mellem Telenors topchef, Sigve Brekke (til venstre), og bestyrelsesformand Gunn Wærsted. Arkivfoto: Telenor og Linda Kastrup, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er køligt på toppen af et af verdens største mobilselskaber, det norske Telenor, hvor den nye bestyrelsesformand har udtrykt, at den kun lidt mindre nye topchef burde gå af.

Bestyrelsesformand Gunn Wærsted gav ifølge det norske dagblad Dagens Næringsliv i en samtale i efteråret udtryk for, at koncernchef Sigve Brekke burde trække sig. Det gjorde han imidlertid ikke men fik derimod opbakning fra den øvrige bestyrelse, der fortset gerne ser ham stå i spidsen for Telenor, som den norske stat ejer 54 procent af.

Sigve Brekke tiltrådte som topchef for Telenor i august 2015, efter at bestyrelsen fyrede Jon Fredrik Baksaas, der havde stået i spidsen gennem 13 år. Sigve Brekke har været i Telenor siden 1999 og var siden 2008 ansvarlig for Telenor i Asien.

Minister bliver nu indkaldt

Gunn Wærsted blev i december 2015 udpeget som ny bestyrelsesformand. Hun, der er administrerende direktør for Nordea Bank Norge, trådte ind på posten, der havde stået tom, siden den tidligere bestyrelsesformand, Svein Aaser, to måneder tidligere blev fyret af den norske erhvervsminister Monica Mæland som følge af en bestikkelsesskandale i Usbekistan - tilsvarende den, der kostede det meste af ledelsen i Telenors svensk-finske konkurrent, Telia, deres jobs.

Over for den norske netavis E24.no bekræfter kommunikationschef Trond Viken fra det norske erhvervs- og fiskeriministerium, at »der har været kontakt mellem departementet og bestyrelsesformand Wærsted, efter at hun tiltrådte. Møderne har været på politisk og administrativt niveau. Vi oplyser ikke yderligere detaljer fra vores fortrolige ejerdialog med Telenor eller andre selskaber«.

Formanden for det norske Stortingets erhvervsudvalg, Geir Pollestad fra Senterpartiet, har bedt ministeren om at indkalde bestyrelsesformanden til en samtale.

»Det ser meget specielt ud,« siger han til Dagens Næringsliv.

Hverken Sigve Brekke eller Gunn Wærsted har ønsket at kommentere striden over for de norske aviser.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab efter TDC.