Bagmandspolitiet vil jagte kopivarer

Piratkopiering og varemærkefalsk er formentlig den form for kriminalitet med det største udbytte. Derfor vil Bagmandspolitiets chef skærpe indsatsen mod pirater.

Foto: Colourbox
Pirater kan sove forholdsvis trygt i Danmark. Bagmandspolitiet har endnu ikke sat de store ressourcer af til kampen mod piratkopiering. Men det skal være slut, mener Bagmandspolitiets chef Jens Madsen.

Han peger på, at rapporter fra OECD estimerer, at mellem fem og ti procent af den samlede verdenshandel foretages med kopivarer.

"Der er et kæmpemæssigt kriminelt udbytte ved piratkopiering, og der kunne også ligge nogle gode sager herhjemme af den type. Det kunne være medicin, møbler eller sportstøj, men alt kan jo kopieres. Der ligger uden tvivl mange sager derude, og det har jeg en lyst til at gå i kødet på", siger Jens Madsen.

Håber på flere ressourcer
Hvis man tager til et hvilket som helst dansk marked, vil det vrimle med kopierede sportsko, cd’er eller lignende. Tidligere har den lokale landbetjent bare givet den enkelte indehaver en bøde, og så var den sag ude af verden. Men det er ikke godt nok, mener Jens Madsen. Han håber på flere ressourcer til pirat-indsatsen.

"Jeg kunne godt have lyst til hvad at kigge på, hvor sælgerne har fået varerne fra. Sidder der nogle bagmænd et sted? Derfor kunne jeg godt tænke mig et piratkopieringsteam, der var specialister i det her. Men det har jeg ikke folk til lige nu".