Bagmandspolitiet utilfreds med straf i børsfusk-sag

10 dages betinget fængsel og en bøde til den tiltalte privat-investor i sagen om børsmanipulation for 810 kroner, var ikke godt nok, mener Bagmandspolitiet.

Da byretten på Frederiksberg i dag kendte en privat investor skyldig i at have fusket med kurserne og derved opnået en gevinst på 810 kroner, var den alt for mild, mener Bagmandspolitiet.

Anklagemyndigheden havde krævet en straf på ikke under 60 dages ubetinget fængsel, men den tiltalte fik kun ti dages betinget fængsel og en bøde på 5.000 kroner.

”Jeg synes måske nok, at retten på Frederiksberg lægger lidt for meget vægt på beløbet på de 810 kroner. Det er ikke en berigelsessag, hvor beløbets størrelse har nogen betydning. Det handler om at beskytte tilliden til aktiemarkedet,” siger chef for Bagmandspolitiet, Jens Madsen, der overordnet set er godt tilfreds med dommen.

Sagen på Frederiksberg var den første af ni sager om private investorers kursmanipulation til beløb mellem 47 og 810 kroner. Næste sag er ved byretten i Hjørring og begynder i slutningen af denne måned. De resterende sager minder meget om hinanden, ifølge Jens Madsen, der ikke tør spå for meget om deres udfald på baggrund af dommen i dag.

”Man skal være varsom med at udlede noget, da hver sag behandles individuelt. Når det så er sagt, er sagerne forholdsvis ensartede, så vi kan håbe på, at de andre byretter ser på sagerne på samme måde som på Frederiksberg,” siger Jens Madsen.

Ved sagen i dag, lagde retten vægt på, at den tiltalte er såkaldt daytrader og handler med aktier for omkring en milliard kroner om året. Han var for professionel til ikke at vide bedre og begå kursmanipulation, mente retten. Bagmandspolitiet ved ikke, i hvilket omfang de resterende otte tiltalte handler med aktier hjemme fra privatgemakkerne.