Bagmandspolitiet undersøger tidligere Vestas-chefer

Bagmandspolitiet har indledt en efterforskning af en række tidligere Vestas-chefers private forretninger.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bagmandspolitiet har udvidet en verserende politisag mod en tidligere finansdirektør i Vestas, så en stribe tidligere Vestas-chefer, der har haft private ekstraindtægter i vindmøllebranchen, nu også undersøges. Det skriver Jyllands-Posten.

Det skal undersøges, om de pågældende medarbejdere har misbrugt deres stillinger til at sikre egne privatøkonomiske interesser frem for Vestas’, skriver avisen.

»Vi undersøger, om der er ledende medarbejdere i Vestas, som har misbrugt deres stillinger,« bekræfter konstitueret statsadvokat og chef for bagmandspolitiet Henrik Helmer Steen over for Jyllands-Posten.

Han tilføjer, at det endnu er for tidligt at sige, om også nuværende medarbejdere kan blive omfattet af sagen.

I den oprindelige sag har Vestas anmeldt en tidligere finansdirektør til bagmandspolitiet på grund af pengeoverførsler til Indien. Han afviser selv, at der skulle være noget at komme efter. Han siger til Jyllands-Posten, at der var tale om et spionprojekt rettet mod kinesiske konkurrenter, og at stribevis af topfolk i Vestas kendte til projektet. Han afviser samtidig at kende til den nye sag.

Den handler om en række transaktioner, som har fået Vestas til at indgive en anden politianmeldelse mod en tidligere direktør i Tyskland. Han afviser ifølge Jyllands-Posten at kommentere sagen.

Derudover omfatter sagen en række andre tidligere Vestas-chefers private sideaktiviteter.

Vestas bekræfter, at virksomheden har gennemført flere interne undersøgelser, efter at de to chefer er fratrådt.