Bagmandspolitiet rejser de første sigtelser i OW Bunker-sagen

De første sigtelser er rejst mod de involverede i sagen om OW Bunkers konkurs. Det er uklart om den tidligere topchef Jim Pedersen er blandt de sigtede.

Foto: Søren Andersen. Lars Møller, der var direktør for OW Bunkers datterselskab i Singapore, Dynamic Oil Trading, er nu sigtet for mandatsvig.
Læs mere
Fold sammen

Bagmandspolitiet rejser de første sigtelser efter konkursen i OW Bunker-sagen, erfarer Berlingske. Den tidligere chef for Singapore-selskabet, Dynamic Oil Trading, er blandt de sigtede, men det er endnu er uklart, hvem politiet i øvrigt har valgt at sigte.

Arvid Andersen, advokat i SJ Law, bekræfter, at hans klient Lars Møller er sigtet for mandatsvig i forbindelse med aktiviteterne i Dynamic Oil Trading. Arvid Andersen og hans klient bestrider påstanden. Derudover har han ingen yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Hvorvidt OW Bunkers tidligere topchef Jim Pedersen er blandt de sigtede er uvist. Hans advokat John Korsøe fra advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen ønsker ikke at udtale sig.

Den tidligere finansdirektør Kimmie Goh fra Dynamic Oil Trading er ikke omfattet af sigtelsen, hvilket glæder hendes advokat Anders Nemeth.

»Jeg er, særligt i lyset af de beskyldninger der blev rettet mod Kimmie Goh i forbindelse med OWBs kollaps, naturligvis tilfreds med, at hun ikke bliver sigtet af Bagmandspolitiet,« skriver Anders Nemeth i en sms til Berlingske.

OW Bunker gik i efteråret 2014 konkurs efter at have været børsnoteret i foråret til en pris på over fem mia. kr. Selskabet havde dels tabt store beløb på risikable spekulationer i olieprisen og på udlån i Dynamic Oil Trading.

Bagmandspolitiet har tidligere sagt til Berlingske, at sagen bliver efterforsket bredt, og at politiet ikke afskærer sig ikke fra noget på forhånd. I den store kuratorrapport, der kom kort inden nytår, var der hård kritik af både den svenske kapitalfond Altor, der sendte selskabet på børsen, og de investeringsbanker, som stod bag noteringen.

»Vi efterforsker bredt, og der er forskellige spor. Ved at læse rapporten fra kurator kan du se, at der er forskellige vinkler på sagen. Der er børsintroduktionen, men også forskellige andre ting, blandt andet forhold i udlandet, som man måske skal overveje. Det vigtige er at få hver en sten vendt, og vi udelukker ikke noget som helst,« sagde  Morten Niels Jakobsen til Berlingske i januar i år.