Bagmandspolitiet ransager for CO2-svindel

Bagmandspolitiet har ransaget fem steder i Danmark i forbindelse med mulig svindel med CO2-kvoter.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fem danske adresser, er netop blevet ransaget af Bagmandspolitiet, som en del af en samlet europæisk jagt på svindel med falske eller ikke-eksisterende CO2-beviser.

Torsdag i sidste uge, slog det danske bagmandspoliti, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, til på fem forskellige adresser.

"Jeg kan bekræfte, at vi efter en henvendelse fra de tyske politimyndigheder i Frankfurt, har ransaget fem forskellige steder i Danmark i sidste uge," siger politiinspektør Jesper Friedrichsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, SØK, til Business.dk.

Svindel for 40 mia. kr.Ransagningerne i Danmark er en aflægger af den massive jagt på CO2-svindel, som bl.a. tyske myndigheder har sat fart på og som resulterede i ransagninger og en række anholdelser i adskillige europæiske lande i sidste uge.

Her ransagede myndigheder i bl.a. Tyskland, Frankrig og Storbritannien en række adresser, ligesom tyske myndigheder ransagede flere banker.

Det har længe været kendt, at kriminelle forsøgte at udnytte muligheden for at svindle sig til store pengebeløb i forbindelse med salg af falske CO2-beviser. Sidste år lød vurderingen, at der alene i Europa var blevet svindlet for omkring 40 mia. kr.

Svindlen foretages ved køb og videresalg af CO2-beviser til falske firmaer - og siden scorer momsen. Modellen kendes fra tidligere tilfælde af momssvindel, hvor bl.a. ikke-eksisterende mobiltelefoner blev brugt til at lænse statskasser over hele Europa.

SØK ønsker ikke at kommentere de danske ransagninger yderligere.