Bagmandspolitiet dropper sidste sag i EBH-komplekset

Den fjerde og sidste sag mod ledelsen i EBH Bank droppes. Bagmandspolitiet har i forvejen tabt de tre andre sager i komplekset.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det såkaldte Dexia-kompleks er den fjerde og sidste sag mod den tidligere ledelse af EBH Bank. Sagen handler om EBH Banks opkøb af egne aktier for 300 millioner kroner i perioden 1. januar 2008 til den 19. september 2008. EBH Bank og den tidligere belgiske storbank Dexia har efter Finanstilsynets mening været involveret i kursmanipulationen, men nu har bagmandspolitiet netop måttet droppe sagen.

Sagen er den største af de fire sagskomplekser, hvoraf bagmandspolitiet allerede har tabt de tre andre sager. En af de tre forsvaradvokater, Andro Vrlic, bekræfter, at sagen er droppet og mener, det er på tide, at bagmandspolitiet lader hele komplekset ligge."Bagmandspolitiet foretager en underlig manøvre. De påstår, at der er foretaget ulovligheder, men vil samtidigt ikke køre sagen. På den anden side synes jeg kun det er rimeligt efter, at man har tabt de tre andre sagskomplekser, at man ikke vælger at gå videre med den fjerde," siger Andro Vrlic.

I går kunne Finans yderligere fortælle, at en del af ankesagen angående den seneste retssag er blevet sendt for sent afsted på grund af en postfejl. Det er endnu ikke afgjort, om formaliafejlen får konsekvenser for ankesagen.