Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Bagmandspolitiet frafalder nu sigtelserne om kursmanipulation rettet mod Danske Bank . Det oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.
Sigtelserne vedrørte oprindeligt Danske Bank, Realkredit Danmark og i alt seks medarbejdere. Efterfølgende frafaldt Bagmandspolitiet (SØIK) sigtelserne mod to ledende medarbejdere. Og med den seneste udmelding er alle de sigtelser, der blev rejst 7. februar 2014, nu frafaldet.
»Vi har under hele forløbet samarbejdet med myndighederne, og vi tager SØIKs beslutning til efterretning,« siger chefjurist Flemming Pristed fra Danske Bank i meddelelsen.
Hos Bagmandspolitiet siger vicestatsadvokat Per Fiig, at der ikke er fundet nogen beviser på, at der skulle være sket noget strafbart i Danske Bank.
»Banken og realkreditinstituttet anmeldte selv, at der kunne være foregået noget kriminelt i forbindelse med obligationshandler. Vores efterforskning har imidlertid ikke afdækket beviser, der kan underbygge antagelsen om, at der skete noget strafbart. Derfor har vi nu afsluttet efterforskningen og opgivet sigtelserne mod selskaberne og mod de fire ansatte for kursmanipulation. Så der bliver altså ingen straffesag,« siger vicestatsadvokat Per Fiig i en meddelelse.
De nu opgivede sigtelser drejede sig om handler i 2009 med en såkaldt mindre likvid realkreditobligation baseret på Cibor-renten. Sigtelserne byggede på en henvendelse fra Finanstilsynet, der havde modtaget en anmeldelse fra Danske Bank A/S og Realkredit Danmark A/S.
Oprindeligt var også to ledende medarbejderne sigtet, men disse sigtelser blev opgivet i juli 2014. Efter efterforskningens afslutning hos SØIK har banken og realkreditinstituttet trukket anmeldelsen tilbage. Dermed eksisterer der ikke længere nogen sigtelser i sagen.