Bagmandspolitiet dropper sag mod Danske Bank

Danske Bank slipper for at gennemgå en retssag om de anklager om kursmanipulation, der har hængt over banken siden februar 2014, da banken blev sigtet af Bagmandspolitiet. Alle sigtelser er nu frafaldet.

Danske Bank har siden februar 2014 været sigtet for kursmanipulation, men nu har Bagmandspolitiet frafaldet alle sigtelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bagmandspolitiet frafalder nu sigtelserne om kursmanipulation rettet mod Danske Bank . Det oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.

Sigtelserne vedrørte oprindeligt Danske Bank, Realkredit Danmark og i alt seks medarbejdere. Efterfølgende frafaldt Bagmandspolitiet (SØIK) sigtelserne mod to ledende medarbejdere. Og med den seneste udmelding er alle de sigtelser, der blev rejst 7. februar 2014, nu frafaldet.

»Vi har under hele forløbet samarbejdet med myndighederne, og vi tager SØIKs beslutning til efterretning,« siger chefjurist Flemming Pristed fra Danske Bank i meddelelsen.

Hos Bagmandspolitiet siger vicestatsadvokat Per Fiig, at der ikke er fundet nogen beviser på, at der skulle være sket noget strafbart i Danske Bank.

»Banken og realkreditinstituttet anmeldte selv, at der kunne være foregået noget kriminelt i forbindelse med obligationshandler. Vores efterforskning har imidlertid ikke afdækket beviser, der kan underbygge antagelsen om, at der skete noget strafbart. Derfor har vi nu afsluttet efterforskningen og opgivet sigtelserne mod selskaberne og mod de fire ansatte for kursmanipulation. Så der bliver altså ingen straffesag,«  siger vicestatsadvokat Per Fiig i en meddelelse.

De nu opgivede sigtelser drejede sig om handler i 2009 med en såkaldt mindre likvid realkreditobligation baseret på Cibor-renten. Sigtelserne byggede på en henvendelse fra Finanstilsynet, der havde modtaget en anmeldelse fra Danske Bank A/S og Realkredit Danmark A/S.

Oprindeligt var også to ledende medarbejderne sigtet, men disse sigtelser blev opgivet i juli 2014. Efter efterforskningens afslutning hos SØIK har banken og realkreditinstituttet trukket anmeldelsen tilbage. Dermed eksisterer der ikke længere nogen sigtelser i sagen.